Belysning till Kontoret

Vi tillbringar många timmar av våra liv på arbetsplatsen och då är det viktigt att ha rätt belysning på kontoret. Med nya energieffektiva LED-lampor skapar man en trivsam arbetsmiljö som ni samtidigt sparar pengar på. 

Ljusmätningar och åtgärder

Vi du ha hjälp med en genomgång av belysningen på kontoret så kan vi hjälpa dig. Det finns många sätt att få till en perfekta belysningen på kontoret. En riktlinje är att arbetsplatsen skall ha en ljusmängd på 500lux för att vara trivsam och bra att jobba i. Det löser man antingen på att ha en grundbelysning på 300lux i rummet och ha riktad belysning antingen som skrivbordslampor. Eller att ha punktbelysning på skrivborden med nedhängande lampor som tänds enkelt vid skrivbordet. Annars kan man skapa grundbelysning som har 500lux överallt. Med nya energieffektiva LED-lampor så går ofta det lätt att åtgärda. Men vi hjälper dig från start med ljusmätning i berörda rum. Sedan ger vi en offert på åtgärder som ger en bra arbetsmiljö.

Skapa rätt arbetsmiljö med belysning

Arbetsmiljön är viktig för att personalen skall kunna trivas och göra ett produktivt jobb. Då är belysningen en viktigt del av att få arbetsmiljön att vara optimal. Att arbeta i dåligt ljus gör att man anstränger sig mer än normalt. Man blir trött i ögonen och kan få huvudvärk. Spänningar i nacken,skuldrorna och ryggen är exempel på problem som kan uppstå med dålig belysning. Med dålig belysning anpassar man kroppens och huvudets läges position för att kunna se bättre. Sitter man fel bara för att kunna se bättre kan det på sikt ge skador på kroppen.

Vill du läsa mer om hur viktig arbetsmiljön är klicka här så berättar vi mer.